Valkosipulikeitto

Ainekset
3 savustettua valkosipulia
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
9 dl kanalientä
 mustapippuria
1 tlk kuohukermaa
1/2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

 

Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia öljyssä kattilassa, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kanaliemi ja mustapippuri. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja persilja. Kuumenna höyryäväksi.
 



 Lisäkkeeksi sopii kauraleipä, jossa on mustapaputahnaa ja savustettua kinkkua päällä.

Kommentit

  1. Oleks itte savustanut valkosipulit ja jos, niin miten sen teit? Tämä keitto on varmasti hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rovaniemen Citymarketista löytyi kyseisiä herkkuja :D

      Poista

Lähetä kommentti