Ainekset
3 savustettua
valkosipulia
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
9 dl kanalientä
mustapippuria
1 tlk kuohukermaa
1/2 dl tuoretta
persiljaa hienonnettuna
Kuori kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja
hienonna sipulit. Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia öljyssä kattilassa,
lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kanaliemi ja mustapippuri. Anna keiton
hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat
hajonneet. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää kerma ja
persilja. Kuumenna höyryäväksi.
Lisäkkeeksi sopii kauraleipä, jossa on mustapaputahnaa ja savustettua kinkkua päällä.
Oleks itte savustanut valkosipulit ja jos, niin miten sen teit? Tämä keitto on varmasti hyvää:)
VastaaPoistaRovaniemen Citymarketista löytyi kyseisiä herkkuja :D
Poista