Täytepulla (maidoton, gluteeniton)

Pullataikina:
2½ dl mantelijuomaa (makeuttamaton)
25 g tuorehiivaa
0,75 dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
2 dl kaurajauhoja
5-6 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
75 g maidotonta margariinia

Täyte:
1 omena
75 g kuorittuja, suolattuja ja paahdettuja pistaaseja
125 g maidotonta margariinia
½ dl sokeria
1 rkl kanelisokeria

Päälle:
1 kananmuna
raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Lisää sokeri, suola ja muna. Alusta joukkoon jauhot. Vaivaa sekaan margariini. Kohota taikinaa liinan alla tunnin ajan.

Kuori omena ja pilko pieniksi kuutioiksi. Rouhi pistaasit muruksi. Sekoita täytteen aineet keskenään.

Kauli taikinasta puolen sentin paksuinen suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täyte taikinalle. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12-16 palaan. Nosta palat paperivuokiin pellille. Voit tehdä myös bostonpullan; nosta paloja 4-7 (riippuen vuoan koosta) paperoituun irtopohjavuokaan. Peitä pullat liinalla ja kohota vähintään puoli tuntia.

Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista irtopullia 200 asteessa / bostonia 160 asteessa alatasolla, kunnes pullat ovat kypsiä.

Kommentit