Juhannusherkkua - punainen hera eli juhannusjuusto


2 l luomu vanhanajan maitoa
vajaa 1 rkl juustonjuoksutinta
ripaus suolaa

1,75 l maitoa kattilaan ja lämmitetään 32-33-asteiseksi. Kattila pois liedeltä ja maitoon lisätään juustonjuoksutin reippaasti maitoa sekoittaen. Jätetään odottelemaan noin tunniksi. Juustomassaan tehdään ristiviilto ja seos kuumennetaan kiehuvaksi samalla sitä varovasti sekoitellen. Juusto jätetään muhimaan miedolle lämmölle välillä varovasti sekoitellen. Neljän tunnin keittämisen jälkeen kaadetaan loput maidot kattilaan, lisätään ripaus suolaa ja jatketaan keittämistä. Kun juusto saa punartavaa väriä, juhannusjuusto on valmis. Nautitaan kylmänä :)





Kommentit