torstai 15. helmikuuta 2018

Passionsfruktssufflé

Ican jouluruokavihkosesta löytyi tämä ihana resepti :)

Till formarna
rumsvarmt smör
strösocker

Passionfruktssufflé
3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice
1 dl äppelmos
3/4 dl strösocker
2 msk potatismjöl
120 g äggvitor (120 g motsvarar ca 4 st)
 
Till formarna:
Pensla cocotterna (små suffléformar) med smöret uppåt kanterna. Sockra formarna.

Passionskräm:
Förbered passionskrämen några timmar i förväg och låt stå i rumstemperatur under plastfolie. Dela och skrapa ur passionsfruktskärnorna i en kastrull. Blanda ner juice, äppelmos och hälften av sockret. Låt koka upp och red av med potatismjölet utrört i lite kallt vatten, sjud under omrörning tills smeten tjocknar. Låt svalna.

Sufflé:
Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll i resten av sockret lite i taget under vispning. Vänd ner lite av passionsfruktkrämen i marängen och vänd sedan försiktigt ner resten. Fyll smeten i en spritspåse och fyll formarna med smeten.  Grädda mitt i ugnen ca 9 minuter. 

2 kommenttia: