Hedelmäinen jogurttikakku


Kakkupohja (jauhoton):
315 g sokeria
120 g huoneenlämpöistä voita
6 kananmunaa
100 g kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon useammassa erässä ja sekoita varoen (varmista, ettei kulhon reunoille jää kaakaojauhetta). Kaada taikina vuokaan (20x30 cm), joka on paperoitu. Paista pohjaa n. 15-20 minuuttia ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Jogurttimassa:
4 liivatelehteä
2 kumkvatin mehu
1½ dl kuohukermaa
1½ dl maustamatonta luonnonjogurttia
1½ rkl sokeria
1 dl mangoraastetta (puolikas mango)

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan kumkvattimehuun. Anna jäähtyä hieman. Kuori ja raasta mango hienoksi raasteeksi. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jogurtti, mangoraaste ja sokeri sekä liivateseos. Sekoita tasaiseksi.

Kostutus: 
1 rkl amarettoa
1 passionhedelmä

Kakun reunoille:
2 kumkvattia
½ karambola

Koristeeksi:
½ papaija
½ karambola
2 kumkvattia
½ passionhedelmä
3 ananaskirsikkaa

Kakun kokoaminen: kakkupohjasta leikataan irtopohjavuokaan (Ø18 cm) sopiva palanen. Irtopohjavuoka paperitetaan ja kakkupalanen asetetaan sen pohjalle. Passionhedelmän sisus sekoitetaan amarettoon ja tällä kostutetaan kakkupohja. Siivuta kumkvatit ja karambola ja asettele siivut vuoan reunoille. Kaada jogurttimassa vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele se hedelmillä.




Kommentit