Juures-suklaakakku



Porkkanahilloke:
150 g porkkanaa
2 dl vettä
0,75 dl hillosokeria
1 rkl glukoosisiirappia

Kakkupohja:
75 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl punajuuriraastetta
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
½ dl kuohukermaa
1 rkl porkkanahilloketta
15 g voita
125 g tummaa suklaata

Raasta porkkanat. Laita raaste ja vesi kattilaan. Keitä kunnes raaste on pehmeää. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Voitele ø 18 cm:n irtopohjavuoka.

Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua punajuurta ja sulatettua rasvaa ja suklaata. Sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan ja levitä porkkanahilloketta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä hilloketta. Aseta pohjalevy vuokaan. Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa. Kumoa kakku ja poista kelmu.

Kuumenna kerma kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää voi, hilloke ja suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Laita kakku jääkaappiin ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja.


Kommentit

Lähetä kommentti