sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Tortilla á la Cajun


Cajun-maustetut broilerit:
300 g broilerin rintaleikettä
¼ tl Urtekram Sitruunaruohoa
¼ tl Urtekram Jauhettua maustepippuria
1 tl Urtekram Cajun-mixiä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl rasvatonta piimää
70 g kuivaa, vaaleaa leipää
1 rkl Urtekram Cajun-mixiä
1 l rypsiöljyä

Kaalisalaatti:
150 g valkokaalta raastettuna
1 pieni porkkana
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus Urtekram Chilihiutaleita
ripaus Urtekram Jauhettua maustepippuria
ripaus suolaa
1 tl seesamiöljyä

Tortilla:
5½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl vettä

Ranskankermakastike:
150 g ranskankermaa
½ tl Urtekram Jauhettua korianteria
ripaus Urtekram Chilihiutaleita

Cajun-maustetut broilerit:
Suikaloi broileri paksuiksi tikuiksi. Sekoita vehnäjauhoihin mausteet ja pyörittele broilerit jauhoissa. Pyörittele broilerinpalat seuraavaksi piimässä. Laita kuivat leipäpalat ja Cajun-mix tehosekoittimeen ja tee niistä murua. Nostele broilerinpalat piimästä muruseokseen ja painele muruja pintaan. Lämmitä rypsiöljy kattilassa ja friteeraa kananpalat siinä kypsiksi. Valuta ylimääräinen rasva broilerin paloista lävikössä.

Kaalisalaatti:
Kuori porkkana, siivuta ohuiksi lastuiksi ja lisää ne kaaliraasteen joukkoon. Sekoita keskenään etikka, mausteet ja öljy. Lisää seos raasteeseen ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa.

Tortilla:
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kuuteen osaan ja pyörittele jokaisesta pallo. Kauli taikinapallot paistinpannusi kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että tortilla saa hivenen rusehtavia pilkkuja.

Ranskankermakastike:
Sekoita ainekset ja anna maustua hetkinen jääkaapissa.

Kokoa annos: laita tortillan väliin kaalisalaattia, broileria ja kastiketta. Tarjoa maissintähkien ja bataattitikkujen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti