perjantai 5. elokuuta 2016

Mansikka-raparperijuustokakku

Pohja
70 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
125 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
1/4 dl perunajauhoja
1 munaa

2 dl paloiteltua mansikkaa
2 dl raparperinpaloja

Pohja: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Vuoraa leivinpaperilla Ø 18 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele taikina lusikan avulla vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte: Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista. Lisää joukkoon mansikat ja raparperit. Kaada täyte taikinapohjalle.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 40-50 min. Peitä kakku 10 min paiston aloittamisesta leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti