sunnuntai 14. elokuuta 2016

Linssicurry suomalaisella twistillä


    1 punasipuli varsineen
    3 valkosipulinkynttä
    0,5 dl öljyä
    2 rkl punaista currytahnaa
    2 tl curryjauhetta
    1 rkl kuusenkerkkäsiirappia
    ½ tl inkivääriä
    kokonainen kukkakaali
    1 rkl tomaattipyrettä
    1 dl punaisia linssejä 
    1 tlk kookosmaitoa
    2 ½ dl vettä
    suolaa ja pippuria maun mukaan
150 g leipäjuustoa

    tarjoiluun: basmatiriisiä

Aloita hienontamalla sipulit. Kuumenna öljy pannulla kuumaksi ja lisää siihen currytahna, sipuli, valkosipulinkynnet, inkiväärijauhe, siirappi ja curryjauhe. Sekoittele pari minuuttia ja anna tekeytyä hetken.

Hienonna sillä välin kaali pieniksi paloiksi. Kun sipulit ovat pehmenneet, sekoita joukkoon hienonnettu kaali, tomaattipyre, linssit, vesi ja kookosmaito. Pienennä lieden lämpöä haudutusta varten, laita kansi päälle ja jätä tekeytymään vähintään tunnin ajaksi. Maku paranee syventyessään. Muista sekoitella välillä.

Seos on aluksi todella juoksevaa, mutta vetäytyy kasaan hautuessaan. Lisää lopuksi joukkoon pilkottu leipäjuusto. Tarkista maku ja tarjoile valmis curry riisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti