keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäsiirappi sopii hyvin sellaisenaan esim. jäätelön kera kastikkeena tai vaikkapa leivontaan.


2 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
1 kg sokeria

Huuhtele kuusenkerkät ja liota niitä yön yli runsaassa vedessä. Siivilöi liotusvesi pois.

Laita kuusenkerkät kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Keitä noin tunti. Siivilöi vesi toiseen kattilaan.

Kiehauta kuusenkerkkävesi ja lisää sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

Anna kiehua hijalleen silloin tällöin sekoitellen 1-4 tuntia. Neste muuttuu tänä aikana samean vaaleasta syvän tumman väriseksi. Tipauta muutama tippa kuumaa siirappia työlaudalle ja anna jäähtyä. Jos tippa on tahmean venyvää, on siirappi valmis.

Tölkitä kuusenkerkkäsiirappi ja säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Itse käytän kuusenkerkkäsiirappia kurkun ja äänen huoltoon! :)

    Terveisin, Marjo / Elämäni päivä
    http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/2016/07/unelma-arvonta-elamani-paiva-4-vuotta.html

    VastaaPoista