Taikina:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Täyte:
3-4 dl keitettyä basmatiriisiä
300 g paistijauhelihaa
½ paprika
sipuli
suolaa
Nypi pehmeä voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paprika. Mausta suolalla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon keitetty riisi. Anna jäähtyä.
Jaa taikina kahteen yhtä suuren palaan ja kauli toinen puoli leivinpaperin päällä suureksi, vuoan muotoiseksi levyksi. Vuoraa vuoka taikinalevyllä, lisää täyte ja kauli toinen taikinapala levyksi päälle. Pistele piirakkaan reikiä haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Täyte:
3-4 dl keitettyä basmatiriisiä
300 g paistijauhelihaa
½ paprika
sipuli
suolaa
Nypi pehmeä voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paprika. Mausta suolalla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon keitetty riisi. Anna jäähtyä.
Jaa taikina kahteen yhtä suuren palaan ja kauli toinen puoli leivinpaperin päällä suureksi, vuoan muotoiseksi levyksi. Vuoraa vuoka taikinalevyllä, lisää täyte ja kauli toinen taikinapala levyksi päälle. Pistele piirakkaan reikiä haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.
Vuohenjuustosalaatti piirakan kylkeen
jäävuorisalaattia
tomaattia
vuohenjuustoa
hunajaa
mustapippuroa
Kommentit
Lähetä kommentti