perjantai 19. helmikuuta 2016

Vadelma-valkosuklaajuustokakku (munaton)


Pohja:
300 g Digestive-keksejä
150 g margariinia

Täyte:
600 g tuorejuustoa
2½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
2 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1½ dl pakastettuja vadelmia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita niihin sulatettu margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Esipaista pohjaa 10 minuuttia ja jäähdytä se. 

Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää lopuksi kuohukerma. Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja ripottele lopuksi vadelmat. 


Kääri vuoan ympärille foliota. Laita irtopohjavuoka uunivuokaan ja kaada uunivuokaan kuumaa vettä. Nosta vuoat uuniin ja kypsennä uunin keskiosassa 30-40 minuuttia. Katkaise lämpö uunista ja jätä kakku jälkilämpöön puoleksi tunniksi. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja irrota vuoasta veitsen avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti