keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Juuresriisikakkunen sekä appelsiinijuustokakkunen



Juuresriisikakkunen

½ palsternakkaa
½ lanttua
1 nauris
1 punajuuri
2 porkkanaa
2 rkl maapähkinäöljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
120 g vuohenjuustoa
6 kpl Friggs pellavansiemen & rosmariini -riisikakkua

Kuori ja kuutioi juurekset pieniksi kuutioiksi. Paahda juureksia öljyssä napakan kypsiksi. Mausta suolalla ja lisää hunaja. Ota vuohenjuusto hyvissä ajoin pöydälle ja leikkaa se huoneenlämpöisenä riisikakkujen päälle siivuiksi. Lisää juuston päälle lämpimät juureskuutiot.




Appelsiinijuustokakkunen

2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
100 g kreikkalaista jogurttia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
½ appelsiinin mehu
½ appelsiinin liha
8 kpl Friggs chiasiemen & merisuola –riisikakkua

maitosuklaata koristeluun

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti sekä sokeri sekaisin. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun niin, että ne sulavat kokonaan. Lisää appelsiinimehu sitruunamehun joukkoon. Kaada liivateneste nauhana juustomassan sekaan sekoittaen. Lisää appelsiinin lihat.

Tee kalvosta neljä riisikakun kokoista muottia. Laita muotin pohjalle riisikakku. Jaa tuorejuustotäyte muotteihin ja laita massan päälle toinen riisikakku. Anna kakkujen hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

Sulata maitosuklaata. Ota juustokakkuset muoteista ja koristele ne suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti