sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Parsa-herkkusienirisotto


Raaka-aineet:
       
150 g herkkusieniä
8 kpl vihreitä parsoja
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
3 rkl öljyä
1 kpl sipulia
5 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
30 g parmesaaniraastetta
2 rkl voita
1 ripaus suolaa
1 pkt pekonia

Pilkotut sienet laitetaan kuivalle pannulle ja kun neste on vähentynyt sienistä, laitetaan hieman voita ja pilkotut parsat. Riisi ja öljy laitetaan kattilaan ja kattilan lämmettyä sekaan pilkottu sipuli. Sipulin pehmennettyä joukkoon lisätään desi kanalientä. Sekoita koko ajan. Kun puolet nesteestä on haihtunut, lisää viini ja desi lientä. Lisäile nestettä pikkuhiljaa. Kun riisi on kypsää, lisää kerma ja juusto, sienet, voi ja suola. Paahda pekoni uunissa rapeaksi ja ripottele risoton päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti