maanantai 18. toukokuuta 2015

Aprikoosi-porkkanaraakakakku


Kuorrutus:
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookosöljyä
1/3 dl hunajaa
1 dl mantelimaitoa
3/4 dl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
hyppysellinen merisuolaa

Kakku:
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl pecanpähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kookosöljyä
2½ dl taateleita
2 dl aprikooseja
1 tl kanelia
ripaus merisuolaa
1 tl vaniljauutetta

Koristeeksi:
porkkanaraastetta
pecanpähkinöitä
kookoshiutaleita

Kuorrutus:
Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen (leikkuuterä) ja sekoita kunnes massa on sileää. Laita kulhoon ja sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi kovettumaan. Saat parhaan tuloksen, kun annat olla jääkaapissa yön yli.

Kakku:
Laita aprikoosit likoamaan kuumaan veteen. Laita monitoimikoneeseen (leikkuuterä) kaikki kuivat aineet (pähkinät yms.) ja pilko koneella hetki. Jätä pieni osa saksanpähkinöistä ja kookoshiutaleista sivuun. Pidä monitoimikone päällä ja kaada sekaan kookosöljy, vaniljauute, taatelit ja aprikoosit. Kaada seos kulhoon ja lisää porkkanaraaste, loput saksanpähkinät (hienonnetut) ja sekoita hyvin. Vuoraa kakkuvuoka (noin 17 cm halkaisijaltaan) leivinpaperilla. Ripottele loput kookoshiutaleet tasaisesti pohjalle - tämä estää seosta tarttumasta, puhumattakaan maku herkullinen. Laita puolet kakkutaikinasta vuokaan ja painele seos tasaisesti muodostamaan pohja. Lisää puolet kuorrutteesta ja levitä tasaisesti lastalla. Lisää jäljellä oleva kakkutaikina toiseksi kerrokseksi päälle. Paina tätä varovasti. Lisää loppu kuorrutus, levitä tasaisesti päälle. Koristele kakku raastetulla porkkanalla, pähkinöillä ja kookoshiutaleilla. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti