sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaissunnuntai: hernekeittoa ja laskiaispullia

Tein elämäni ensimmäisen kerran hernekeittoa ja hyvää tuli. Koska meidän perheessä on yksi syömäri, joka vastustaa lihaa, tehtiin keitosta kaksi versiota.

Ainekset:
3½ l vettä
7 dl herneitä kuivattuna
4,5 tl suolaa
3 valkosipulin kynttä
3 sipulia

Kahteen kolmasosaan paketti pekonia

 Kolmasosaan yksi porkkana

Anna herneiden liota kylmässä vedessä yli yön tai noin 10-12 tuntia. Kuumenna herneet liotusvedessä, kerää veden pinnalta vaahto ja mahdolliset herneenkuoret pois. Jatka keittämistä noin 1 tunti. Jaa keitto eri versioita varten. Paista toiseen silputtu pekoni joukkoon ja lisää toiseen porkkanan palat. Anna hernekeiton kiehua miedolla lämmöllä reilun puolen toista tunnin ajan.

Hernekeiton kaveriksi sopii pulla kuin nappi silmään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti