maanantai 14. heinäkuuta 2014

Appelsiinimutakakku


100 g tummaa suklaata
100 g voita
½ tl appelsiiniaromia
2 kpl munaa
¾ dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 ¼ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 16-18 cm) reunat ja pohjan kokoinen ympyrä. Voitele paperia hieman öljyllä. Sulata suklaa ja voi mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä ja lisää aromi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja muscovadosiirappi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos varovasti vaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. 





Osallistuin Ihan itse tehty -sivujen muscovadosiirappituotetestiin ja tällainen resepti syntyi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti