Malakoffin kakku




Sokerisormet:
6 keltuaista
130 g sokeria
4 valkuaista
60 g perunajauhoja
70 g vehnäjauhoja
päälle tomusokeria

Vatkaa keltuaiset ja ¼ sokerista vaahtomaiseksi. Sokerin on liuettava täysin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää samalla loput sokerista. Sekoita perunajauhot valkuaisvaahtoon. Lisää sitten vaahtoon keltuaismassa ja lopuksi jauhot. Vaahdon on sekoittamisen aikana pysyttävä kovana ja kuohkeana, jotta sormet säilyttävät paistettaessa muotonsa. Vuoraa pelti 10 cm:n levyisillä leivinpaperikaistaleilla. Pursota taikinasta ”sormia”, jotka paksunevat kummastakin päästä. Seulo sormien päälle pienellä siivilällä tomusokeria. Paista sormia 180 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, eli kunnes ne ovat kullankeltaisia. Irrota sormet paperista vetämällä kaistaleita pöydän reunaa vasten. Näin sormet irtoavat itsestään eivätkä hajoa.

  
Kakkupohja:
2 munaa
50 g hienoa sokeria
1/6 tl raastettua sitruunan kuorta
50 g vehnäjauhoja
10 g perunajauhoja
30 g voita

Vatkaa munat, sokeri ja sitruunankuori lämpimäksi ja vaahtomaiseksi vesihauteessa. Ota kulho vesihauteessa ja vatkaa massaa kylmäksi 5-8 minuuttia, kunnes se on kreemimäistä. Sirota jauhot hitaasti massaan ja sekoita. Sulata voi, valuta se ohuena nauhana seokseen ja sekoita. Aseta kakkurengas (halk. 26 cm) leivinpaperin päälle, kaada massa renkaan sisään ja tasoita pinta. Paista 190-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä paistamisen jälkeen ja irrota veitsellä kakkurenkaan reunoista.

Kreemi:
6 liivatelehteä
½ dl maitoa
90 g sokeria
2 keltuaista
ripaus suolaa
1 vaniljatangon sisus
2 cl appelsiinilikööriä
2 valkuaista
5 dl kermaa

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita keskenään maito, puolet sokerista, keltuaiset, suola ja vaniljatangon sisus ja sekoita aineksia kauhalla vesihauteessa, kunnes kreemi alkaa saota. Kreemi on valmista, kun se pysyy kauhalla ja puhallettaessa sen pintaan syntyy ”vanteita”. Ota kattila vesihauteessa, lisää likööri ja vatkaa kreemi kylmäksi. Vaahdota yhdessä kulhossa valkuaiset ja loput sokerista sekä toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi. Liuota liivatelehdet kattilassa pienessä tilkassa vettä lämmittäen. Lisää peruskreemiin ensin valkuaisvaahto, sitten kermavaahto ja lopuksi liivate.

Rommisiirappi:
2 cl rommia
2 cl veteen keitettyä sokerilientä (1:2)

Sekoita keskenään rommi ja sokeriliemi.

Kakun kokoaminen:
Aseta kakkupohja kakkurenkaan (halk. 26 cm) reunuksen sisään kakun kokoamista varten. Levitä kreemiä kakkupohjalle. Asettele päälle sokerisormia. Sivele rommisiirappia sokerisormien pintaan. Levitä päälle uusi kreemikerros ja sokerisormia, kostuta ne rommisiirapilla. Levitä päälle loppukreemi ja anna kakun hyytyä jääkaapissa.

Koristeluun:
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
80 g paahdettuja mantelilastuja
1 appelsiinin suikaloitu kuori

Vaahdota kerma ja sokeri. Poista kakkurengas kakun ympäriltä ja voitele kakun pinta kermavaahdolla. Merkitse kermapintaan 16 palan ääriviivat ja koristele kukin pala kermaruusukkeella ja sokerisormella. Ripottele pintaan ja reunoille mantelilastuja ja appelsiinisuikaleita.


Kommentit

  1. Voi miten komea kakku!! Tuostapa kun saisi maistiaisia!!

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon sinulle ja voittoisalle kakullesi vielä tätäkin kautta !
    Sitä saa tuosta ihan 'naapurista' - mahdottoman hyvää!

    Laitoin YV:n sillä tarvi......

    Hyvää Pääsiäisen jatkoa !

    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
  3. Monivaiheinen ja näyttävä kakku. Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, mutta usein ei viitsi tehdä. Menee näet aikaa valmistaa :D

      Poista

Lähetä kommentti