Toast skagen -voileipäkakku


Pohja
500 g paahtoleipää

Kostutukseen
½ dl sitruunamehua
½ dl vettä
ripaus suolaa

Katkaraputäyte ja kuorrutus
3 liivatelehteä
300 g katkarapuja
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta tilliä
3 prk crème fraîchea
2 rasiaa tuorejuustoa
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun
kirjolohen mätiä, rapuja, tilliä, versoja, retiisiä

 Leikkaa paahtoviipaleiden reunat ohuelti pois. Sekoita kostutusliemi, kostuta leivät tasaisesti. Levitä sopiviksi paloiksi leikatut leipäpalat leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø n. 23 cm).

Valmista katkaraputäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut, punasipuli ja tilli. Vaahdota 2 prk crème fraîchea kulhossa kuohkeaksi, sekoita joukkoon 1 ½ rasiaa tuorejuustoa. Lisää katkarapu, punasipuli, tilli ja mustapippuri, sekoita. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin. Lusikoi puolet täytteestä pohjalle, lisää leipäkerros. Tee vielä toinen kerros. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 h tai yön yli. Vaahdota jäljelle jäänyt crème fraiche, sekoita joukkoon tuorejuusto. Kuorruta kakku.

Koristele mädillä, ravuilla, tillillä ja versoilla.

 Alkuperäinen resepti Valion sivuilta.

 


 

Kommentit