Italialainen tuorejuusto-omenakakku

 

4-5 kotimaista omenaa (n. 350 g)
2 kananmunaa
1 dl sokeria
125 g tuorejuustoa
140g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:
tomusokeria

Kuori puolet omenista, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Pese puolet omenista ja poista siemenkota. Leikkaa ne muutaman millimetrin paksuisiksi siivuiksi.

Rutista leivinpaperista pallo, avaa se ja vuoraa sillä kakkuvuoka, joka on halkaisijaltaan 16-18 cm.

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja  vaniljasokeri. Sekoita vatkaten ainoastaan sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti.

Siivilöi jauhoseos joukkoon ja kääntele lastalla tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita enempää kuin on tarpeellista. Kääntele lopuksi joukkoon omenakuutiot. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.

Asettele omenasiivut taikinaan kakun pinnalle hieman limittäin sisäkkäisiksi kehiksi, jolloin pinnalle syntyy ruusumainen kuvio.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes tikulla koitettaessa siihen ei enää jää taikinaa.

Anna kakun jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua. Sirottele kakun pinnalle hieman tomusokeria tarjolle laitettaessa.

Kommentit