Resepti neljälle:
Leikkaa leipäviipaleista sokeripalan kokoisia kuutioita. Kuumenna öljy (0,5 dl) pannulla. Lisää leipäkuutiot ja yrttiseos. Paista käännellen 6–7 minuuttia, kunnes leivät muuttuvat rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Siirrä leipäpalat kulhoon ja jätä pannu odottamaan ruusukaalien paahtamista.
4 kpl paahtoleipäviipaletta
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl välimeren yrttiseosta
Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa öljyä lukuun ottamatta kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kapeaan korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sileäksi. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä koko ajan.
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl kananmuna
4 kpl anjovisfileetä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl sinappia
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1/4 tl suolaa
1 tl hunajaa
1 dl rypsiöljyä
Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Irrota helposti irtoavat lehdet ja suikaloi tiivis sisus. Paahda lehtiä ja suikaleita kuumalla pannulla sekoitellen 4–5 minuuttia. Siirrä tarjoiluvadille. Höylää juusto lastuiksi.
600 g ruusukaaleja
100 g parmesaanijuustoa
Sekoita ruusukaalien joukkoon krutongit ja juustolastut. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Resepti Yhteishyvän sivuilta.
Kommentit
Lähetä kommentti