Mehevä piirakka

 

 

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
50 g juustoa raastettuna
1 kananmuna

Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja hienoksi raastettu juusto. Sekoita. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Täytevaihtoehto 1:
150 g parsakaalta
1 pkt pekonia
2 rkl kuivattua sipulia
1 prk crème fraîchea
70 g auramurua

Viipaloi parsakaali ja pekoni. Paista niitä pannulla. Lisää kuivattu sipuli. Sekoittele välillä. Lisää lopuksi crème fraîche ja auramuru. Nosta pannu sivuun.

Täytevaihtoehto 2:
200 g kantarelleja
1 pkt pekonia
2 rkl kuivattua sipulia
1 prk crème fraîchea
100 g juustoa raastettuna
¼ tl suolaa

Viipaloi sienet ja pekoni. Laita kaikki kylmään pannuun ja kuumenna. Pekonin rasvaa sulaa pikkuhiljaa pannuun ja pekonista tulee rapeaa. Lisää kuivattu sipuli. Sekoittele välillä. Lisää lopuksi crème fraîche ja juustoraaste. Nosta pannu sivuun.
    
Voiteluun kananmunaa

Kauli puolet taikinasta leivinpaperin päällä pyöreäksi. Levitä täyte taikinan keskiosaan. Kauli toinen puoli taikinasta ja nosta täytteen päälle. Taita taikinoiden reunat yhteen.  Voitele munalla.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 20-25 min.

Kommentit