50 g färsk jäst
1 l ljummet vatten (37°C)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
ca 18 dl vetemjöl special
Topping
1 burk kronärtskockshjärtan i olja (à ca 300 g)
1 msk finrivet citronskal
2 msk hackad färsk rosmarin
3 tsk flingsalt
Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Stjälp upp den degen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut så den täcker plåten.
Topping: Häll av kronärtskockorna men spar ½ dl av oljan (för ca 30 bitar). Strimla kronärtskockan och blanda med oljan, citronskal och rosmarin. Fördela över degen och tryck till lätt. Strö över flingsalt.
1 l ljummet vatten (37°C)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
ca 18 dl vetemjöl special
Topping
1 burk kronärtskockshjärtan i olja (à ca 300 g)
1 msk finrivet citronskal
2 msk hackad färsk rosmarin
3 tsk flingsalt
Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Stjälp upp den degen på en bakpappersklädd plåt. Bred ut så den täcker plåten.
Topping: Häll av kronärtskockorna men spar ½ dl av oljan (för ca 30 bitar). Strimla kronärtskockan och blanda med oljan, citronskal och rosmarin. Fördela över degen och tryck till lätt. Strö över flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Låt svalna på bakgaller och skär sedan i bitar.
Kommentit
Lähetä kommentti