Joulu 2018 mm. västerbottensostpaj

Tämän vuoden joulupöydästä löytyi useita vanhoja tuttuja jouluruokiamme, mutta joukkoon oli päässyt muutama uusi tuttavuus. Joulupöydän sisältö valittiin perheessämme totuttuun tapaan eli jokainen perheenjäsen sai ilmoittaa omat toiveensa, mitä joulupöydässä on ehdottomasti oltava.





Tarjolla oli mm.
Katkarapusalaattia (resepti löytyy täältä)
Savulohta (mies savusti pallogrillissä)
Possunkylkeä (ruotsalainen jouluruoka)
Kylmäsavulohijuustokakku (resepti löytyy täältä)
Västerbottensostpaj (resepti lopussa)
Mätimousse (resepti lopussa) 


Västerbottensostpaj

Fyllning:
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven Västerbottensost

Filodeg
25 g smör
150 g filodeg

Sätt ugnen på 200°C.
Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar i en bunke. Vänd ner osten.
Filodeg: Smält smöret och pensla en pajform, ca 25 cm i diameter, med lite av smöret. Lägg filodegsarken omlott i formen och pensla med smöret mellan varje ark. Häll i fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen tills den stelnat, ca 20-30 minuter. Låt pajen svalna.

Mätimousse

250 g kirjolohenmätiä
1½ dl ranskankermaa
150 g tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa vatkattuna
1 dl tuoretta tilliä pieneksi leikattuna

Ainekset sekoitetaan keskenään

Kommentit