sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Juhlapöytään suolainen juustokakku

Tämä herkku on helppo valmistaa ja aah :) niin hyvää.


300 g täysjyväruisleipää
75-100 g voita

Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 dl crème fraichea
250 g kylmäsavulohta
1/2 dl hienonnettua tilliä
suolaa
pippuria

Koristelu:
katkarapuja
keitettyä kananmunaa
limeä
tilliä

Hienonna leipä blenderissä ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on vuorattu. Laita hetkeksi kylmään.

Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita se ja hienonnettu tilli tuorejuustoseokseen. Mausta. Laita täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja suojaa muovilla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Poista vuoka ja koristele.


4 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että näyttää järisyttävän hyvältä ja kun tuo ukkokin rakastaa kaikkia kalaruokia, niin tämä lähtee tekoon. :)

    Kauniita unia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on semmonen "varma nakki" eli ei voi epäonnistua :) Tuossa kuvan kakussa on hieman vähemmän täytettä kuin reseptissä, koska ainekset oli vähissä.

      Poista
  2. Mun mielestä nää tuorejuustoiset hyydyke voikkarit on paljon parempia kuin tavalliset voikkarit. Tätä pitää kyllä testata!! ☺

    VastaaPoista