Syksyinen alkupala
3 pienehköä punajuurta
ripaus merisuolaa
90 g vuohenjuustoa
kastike:
0,5 dl Sun-Maid rusinoita
0,5 dl vettä
1 tl amarettoa
1,5 rkl hunajaa
pieni ripaus merisuolaa
Punajuuret kuoritaan ja leikataan paksuiksi siivuiksi (12 kpl). Siivut paistetaan grillipannulla pintakypsiksi ja päälle ripotellaan suolaa.
Vuohenjuusto siivutetaan kuudeksi siivuksi. Uunipellille leivinpaperin päälle laitetaan kuusi punajuurisiivua, niiden päälle vuohenjuustosiivut ja juuston päälle loput punajuurisiivut.
Punajuuret laitetaan uuniin 150 asteeseen 10 minuutiksi.
Kastike:
Rusinat, vesi, hunaja ja amaretto laitetaan kattilaan ja kiehutellaan kevyesti, kunnes nestettä on vain hiukan jäljellä. Maustetaan pienellä ripauksella suolaa.
Kastike kaadetaan punajuurien päälle tarjoiluvaiheessa.
ripaus merisuolaa
90 g vuohenjuustoa
kastike:
0,5 dl Sun-Maid rusinoita
0,5 dl vettä
1 tl amarettoa
1,5 rkl hunajaa
pieni ripaus merisuolaa
Punajuuret kuoritaan ja leikataan paksuiksi siivuiksi (12 kpl). Siivut paistetaan grillipannulla pintakypsiksi ja päälle ripotellaan suolaa.
Vuohenjuusto siivutetaan kuudeksi siivuksi. Uunipellille leivinpaperin päälle laitetaan kuusi punajuurisiivua, niiden päälle vuohenjuustosiivut ja juuston päälle loput punajuurisiivut.
Punajuuret laitetaan uuniin 150 asteeseen 10 minuutiksi.
Kastike:
Rusinat, vesi, hunaja ja amaretto laitetaan kattilaan ja kiehutellaan kevyesti, kunnes nestettä on vain hiukan jäljellä. Maustetaan pienellä ripauksella suolaa.
Kastike kaadetaan punajuurien päälle tarjoiluvaiheessa.
Rusinainen broilerikastike
280 g broilerin rintafilettä
1 keltasipuli
voita paistamiseen
0,5 dl makeaa valkoviintä
1 dl vettä
½ kanaliemikuutio
0,5 dl kermaa
30 g rusinoita
1 pienehkö maustekurkku
130 g leipäjuustoa
Rintafileet leikataan pitkiksi suikaleiksi. Sipuli kuoritaan ja lohkotaan. Broileri ja sipuli paistetaan kevyesti. Joukkoon lisätään viini, vesi, liemikuutio ja rusinat. Haudutellaan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Joukkoon lisätään kerma ja pieneksi kuutioitu maustekurkku. Annetaan hautua vielä pieni hetki ja joukkoon lisätään juusto juuri ennen tarjoilua.
Kastike sopii tarjoiltavaksi perunaröstien kera.
1 keltasipuli
voita paistamiseen
0,5 dl makeaa valkoviintä
1 dl vettä
½ kanaliemikuutio
0,5 dl kermaa
30 g rusinoita
1 pienehkö maustekurkku
130 g leipäjuustoa
Rintafileet leikataan pitkiksi suikaleiksi. Sipuli kuoritaan ja lohkotaan. Broileri ja sipuli paistetaan kevyesti. Joukkoon lisätään viini, vesi, liemikuutio ja rusinat. Haudutellaan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Joukkoon lisätään kerma ja pieneksi kuutioitu maustekurkku. Annetaan hautua vielä pieni hetki ja joukkoon lisätään juusto juuri ennen tarjoilua.
Kastike sopii tarjoiltavaksi perunaröstien kera.
Kommentit
Lähetä kommentti