Suklainen mansikkakakku

 
Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl raakakaakaojauhetta
100 g juoksevaa margariinia
1 dl päärynäsosetta
2 dl kivennäisvettä

Kostutus:
1 dl päärynämehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet lopuksi varovasti sekoittaen. Kaada taikina pellille, jossa on leivinpaperi ja paista 200 asteessa kypsäksi. Kaada kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistossa ollut paperi. Anna hetki jäähtyä ja leikkaa levystä irtopohjavuokaa (halk. 18 cm) muottina käyttäen kaksi kakkulevyä. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja aseta pohjalle toinen kakkulevy sekä kostuta sitä.


Täyte:
3 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
125 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vettä
250 g tuoreita mansikoita

Perkaa mansikat ja paloittele ne puolikkaiksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja suklaa vaahdon sekaan. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita liivatelehdet kuumaan veteen niin, että ne sulavat kokonaan. Kaada liivatevesi nauhana täytteen sekaan varovasti sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja työnnä mansikan täytteen sisään.

Aseta toinen kakkulevy vuokaan täytemassan päälle ja kostuta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Koristeluun sulkaamoussea ja mansikoita

Ideoita leivontaan saat myös Ideakeittiöstä

Kommentit

Lähetä kommentti