Kakkupohja:
100 g voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki. Lisää irtopohjavuoan reunoihin leivinpaperia.
Painele taikina halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki. Lisää irtopohjavuoan reunoihin leivinpaperia.
Täyte:
150 g kevyt creme fraichea
250 g vähärasvaista tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta
0,25 dl hienonnettua tilliä
1 pieni salottisipuli
2 liivatelehteä
0,25 dl laimennettua sitruunamehua
Sekoita creme fraiche ja tuorejuusto. Pilko kylmäsavulohi ja salottisipuli ja lisää ne tillin kera tuorejuustoseokseen. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata ne lämpimään sitruunamehuun. Anna hetki jäähtyä ja kaada liivatemehu hyvin sekoittaen nauhana tuorejuustoseokseen. Kaada massa irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään vaikka yön yli.
Koristelu:
100 g katkarapuja
20 g kirjolohen mätiä
pieni pala kurkkua
1 keitetty kananmuna
Poista irtopohjavuoka ja leivinpaperi juustokakusta ja koristele.
Aivan mielettömän hyvän näköistä, nam. <3 Kivaa viikonloppua!
VastaaPoistaKiitän ja oli se hyvääki ;)
Poista