Leivontafoorumin helmikuun haastetehtävä on "kakkupohja ja täyte". Päätin kokeilla haasteeseen riskillä minulle uutta reseptiä, jota vielä muuttelin leipomuksen aikana. Ja tällainen tuli:
Minttusuklaakakku
2½ dl kiehuvaa vettä
2 dl sokeria
4¼dl vehnäjauhoja
1¾ dl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2½ dl kiehuvaa vettä
2 dl sokeria
4¼dl vehnäjauhoja
1¾ dl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
2½ dl kermaviiliä
1¼ dl öljyä
150 g hienonnettuja minttusuklaarakeita
1 tl suolaa
2 munaa
2½ dl kermaviiliä
1¼ dl öljyä
150 g hienonnettuja minttusuklaarakeita
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 26 cm) leivinpaperilla.
Sekoita ja siivilöi kuivat aineet kulhoon. Vatkaa sekaan munat, kermaviili ja öljy, kunnes taikina on tasaista. Lisää kiehuva vesi hitaasti sekaan ja vatkaa lopuksi 1½ minuuttia sekoittimella. Sekoita hienonnettuihin minttusuklaarakeisiin hieman jauhoja ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35 minuuttia kunnes kakku on kypsä.
Minttukreemitäyte
170 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
10 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ tl piparminttuaromia
vihreä elintarvikeväriä
1 dl maitoa (tai vähemmän)
Sekoita kaikki ainekset lukuun ottamatta maitoa pienellä nopeudella sähkövatkaimella. Lisää vähitellen maitoa, kunnes kreemi on sopivan paksua.
Näyttää ja varmasti maistuu ihanalta!
VastaaPoistaJuu, ei kauaa kakku kaapissa pyörinyt :D
Poista