12-15 leivosta
Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
100 g voita
½ dl kermaviiliä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää pehmeä voi ja kermaviili sekä jauhoseos. Kaada taikina neliskanttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa kypsäksi.
Täyte:
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g mascarponea
1 dl kermaviiliä
1 limen mehu
1 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
80 g valkosuklaata
Vaahdota munat ja sokerit. Vaahdota toisessa astiassa kuohukerma. Lisää munavaahtoon kermaviilillä notkistettu mascarpone ja kermavaahto sekä rouhittu valkosuklaa. Liuota liotetut liivatelehdet kuumennettuun limemehuun ja lisää seos hieman jäähtyneenä muiden aineiden joukkoon.
Päälle:
3 dl mustikoita
5 dl laimennettua mustikkamehua
1 3/4 dl hyytelösokeria
Tee hyytelö mehusta ja hyytelösokerista.
Koristelu:
100 g valkosuklaata
Suklaa sulatetaan mikroaaltouunissa. Suklaasta tiputellaan leivinpaperin päälle suuria pisaroita, jotka vedetään lusikalla pisaran muotoiseksi. Suklaapisarat laitetaan hetkeksi pakastimeen.
Leivoksen kokoaminen
Piirtoheitinkalvosta tehdään pyöreitä muotteja 12-15 kpl, jotka kiinnitetään teipillä. Muotilla leikataan kakkupohjasta palanen, jonka jälkeen muottiin lisätään täytettä. Muotit laitetaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Täytteen päälle ripotellaan mustikoita ja kaadetaan hyytelöä. Leivosten annetaan hyytyä vielä tunteroinen jääkaapissa, jonka jälkeen muotit varovaisesti poistetaan ympäriltä ja leivokset koristellaan suklaapisaroilla.
Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
100 g voita
½ dl kermaviiliä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää pehmeä voi ja kermaviili sekä jauhoseos. Kaada taikina neliskanttiseen irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa kypsäksi.
Täyte:
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g mascarponea
1 dl kermaviiliä
1 limen mehu
1 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
80 g valkosuklaata
Vaahdota munat ja sokerit. Vaahdota toisessa astiassa kuohukerma. Lisää munavaahtoon kermaviilillä notkistettu mascarpone ja kermavaahto sekä rouhittu valkosuklaa. Liuota liotetut liivatelehdet kuumennettuun limemehuun ja lisää seos hieman jäähtyneenä muiden aineiden joukkoon.
Päälle:
3 dl mustikoita
5 dl laimennettua mustikkamehua
1 3/4 dl hyytelösokeria
Tee hyytelö mehusta ja hyytelösokerista.
Koristelu:
100 g valkosuklaata
Suklaa sulatetaan mikroaaltouunissa. Suklaasta tiputellaan leivinpaperin päälle suuria pisaroita, jotka vedetään lusikalla pisaran muotoiseksi. Suklaapisarat laitetaan hetkeksi pakastimeen.
Leivoksen kokoaminen
Piirtoheitinkalvosta tehdään pyöreitä muotteja 12-15 kpl, jotka kiinnitetään teipillä. Muotilla leikataan kakkupohjasta palanen, jonka jälkeen muottiin lisätään täytettä. Muotit laitetaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Täytteen päälle ripotellaan mustikoita ja kaadetaan hyytelöä. Leivosten annetaan hyytyä vielä tunteroinen jääkaapissa, jonka jälkeen muotit varovaisesti poistetaan ympäriltä ja leivokset koristellaan suklaapisaroilla.
Eksyin blogiisi sattumalta ja täältähän löytyy tuttuja herkkuja! :D
VastaaPoistaNämä ovat niin hyvännäköisiä että nam!
Ja makuisia :)
Poista