Rakuunavohvelit lohella



3 dl maitoa
2 dl kivennäisvettä
340 g vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita
3 munaa
20 g hiivaa
1 rkl rakuunaa
3 rkl maapähkinäöljyä
1 tl suolaa


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita vesi ja munat kulhossa. Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita vispilällä. Sekoita joukkoon maito, voi, rakuuna, öljy ja suola.

Kastike:
1 rkl kaprista
1 maustekurkku
2 tl sinappia
1/4 nippua ruohosipulia
3 rkl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl limen mehua
viispippuria

Kuutioi maustekurkku. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisäksi:
kylmäsavustettua lohta
salaattia

Kommentit

  1. Oioi, mitä hyvää.. Niin herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin reseptin hollantilaisesta kokkiohjelmasta. Pieniä muutoksia tein omaan ohjeeseen, mutta pääsääntöisesti alkuperäisen mukaan.

      Poista
  2. Sopivaa lounaaksi!
    Olen hurahtanut vuosia sitten rakuunaan ja sitä on edelleen miltei joka aterialla!

    (P.S. olisi kiva kommentoida URL -mahdollisuudella, kun G on vain hätävarana!)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti