Neidin synttäreitä varten leivoin äidilleni maidottomia ja gluteenittomia herkkuja, koska äitini sairaus rajoittaa hänen ruokavalioaan. Mansikkaisten omenamuffinien ja lohipiirakan (resepti edellisessä postauksessa) lisäksi teimme kauralastuja.
Tarvikkeet:
100 g
|
maidotonta
margariinia
|
1,5 dl
|
sokeria
|
3 dl
|
suuria gluteenittomia
kaurahiutaleita
|
1 rkl
|
tummaa
gluteenitonta jauhoseosta
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1
|
kananmuna
|
- Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kattila levyltä. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna.
- Anna taikinan kiinteytyä noin 10 minuuttia.
- Jaa taikina kahdella lusikalla pieninä nokareina neljälle leivinpaperille. Joka pellille sopii kerrallaan 12 kauralastua.
- Kypsennä 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes kauralastut ovat vaaleanruskeita.
Herkullisen näköistä:)
VastaaPoistaJa makuista :D
Poista