Kauralastut (maidoton, gluteeniton)


Neidin synttäreitä varten leivoin äidilleni maidottomia ja gluteenittomia herkkuja, koska äitini sairaus rajoittaa hänen ruokavalioaan. Mansikkaisten omenamuffinien ja lohipiirakan (resepti edellisessä postauksessa) lisäksi teimme kauralastuja.

Tarvikkeet:
100 g
maidotonta  margariinia
1,5 dl
sokeria
3 dl
suuria gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
1
kananmuna



  1. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Siirrä kattila levyltä. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe kaurahiutaleisiin ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna.
  2. Anna taikinan kiinteytyä noin 10 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahdella lusikalla pieninä nokareina neljälle leivinpaperille. Joka pellille sopii kerrallaan 12 kauralastua.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes kauralastut ovat vaaleanruskeita.  



Kommentit

Lähetä kommentti