Kaalilaatikko

Kotona äiti teki maailman parasta kaalilaatikkoa. Se oli ehdottomasti yksi lempiruuistani. Muualla en yhtä hyvää kaalilaatikkoa ole saanut: en ole koskaan pitänyt vetisistä kaalilaatikoista, joissa lilluu mukana riisiä. Tässä siis kaalilaatikko mamman oppien mukaan :)


Tarvikkeet:
kerä valkokaalta suikaloituna
450-500g jauhelihaa (itse pidän naudan paistijauhelihasta, mutta lammaskin käy hyvin)
voita paistamiseen
suolaa
loraus siirappia
voinokareita päälle

Aluksi kaali (kunnon ruskistus, jotta nestettä poistuu) ja jauheliha paistetaan. Puolet kaalesta vuokaan ja ripaus suolaa. Seuraavaksi vuokaan laitetaan suolalla maustettu jauheliha ja lopuksi loput kaalesta. Päälle ripaus suolaa, siirappiraitoja ja voinokareita. Paistetaan 175 asteessa, kunnes laatikko on kypsää.




Kommentit