Tuoreet kanttarellit ovat laittaneet perheemme ruokavalion uusiksi; vähintään kerran viikossa on aivan pakko saada sienirisottoa. Välillä risotossa on pelkkiä kanttarelleja ja välillä sekä herkkusieniä että kanttarelleja (herkkusienet tuovat mielestäni syvyyttä makuun).
200-250 g sieniä (kanttarelleja ja/tai herkkusieniä)
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
3 dl risottoriisiä
3 rkl öljyä
sipuli
4-5 dl kanalientä
1 dl valkoviintä
1 dl kermaa
20-30 g parmesaaniraastetta
2 rkl voita
suolaa
Pilkotut sienet laitetaan kuivalle pannulle ja kun neste on vähentynyt sienistä, laitetaan hieman voita.
Riisi ja öljy kattilaan ja kattilan lämmettyä sekaan sipulit.
Sipulin pehmennettyä joukkoon desi kanalientä. Sekoita koko ajan. Kun puolet nesteestä on haihtunut, lisää viini ja desi lientä. Lisäile nestettä pikkuhiljaa. Kun riisi on kypsää, lisää kerma ja juusto...
...sienet, voi ja suola.
Ja ruoka on valmis!
Kommentit
Lähetä kommentti