sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Munakoisopasta ja tonnikalapihvit



Munakoisopasta

Ainekset:
250g pastaa
1 iso munakoiso
3 kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl oreganoa
500 g tomaattimurskaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
1 pkt mozzarellaa
päälle parmesaania

Keitä pasta. Kuutioi munakoiso reiluksi paloiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista munakoisot pienissä erissä öljyssä. Kuullota sipulit ja valkosipuli. Lisää ruskistetut munakoisokuutiot ja oregano. Anna hautua hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes munakoisot pehmenevät. Revi mozzarella paloiksi. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Ripottele päälle mozzarella ja basilika. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta.


Tonnikalapihvit

Ainekset:
2 prk (pientä) Calvon öljyyn säilöttyä tonnikalaa
1 kananmuna
2 siivua kuivaa leipää (murustetaan blenderissä korppujauhoksi)
½ dl kuohukermaa
2 rkl hienonnettua, tuoretta tilliä
ripaus suolaa
ripaus    mustapippuria
öljyä paistamiseen

Valuta tonnikaloista öljy ja siirrä kala kulhoon. Murenna kalan rakenne haarukalla ja sekoita joukkoon muna, korppujauhot, kerma ja mausteet. Paista seoksesta pannussa pihvejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti