maanantai 20. helmikuuta 2017

Perunablinit ja lohimousse


Ainekset

125 g puikulaperunoita
1 1/4 dl kuohukermaa
½ dl gluteenittomia jauhoja
½ dl tattarijauhoja
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna

Lohimousse:
150 g kylmäsavulohta
½ punasipuli
75 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1/4 dl hienonnettua tilliä

Kuori ja keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Valmista lohimousse. Silppua lohi ja sipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, lohi, sipuli ja tilli.

Jäähdytä ja raasta perunat. Sekoita joukkoon kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja muna. Paista seoksesta voissa blinipannulla paksuhkoja blinejä. Tarjoa lisäksi lohimoussea.

2 kommenttia: