sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Korealaiset pannukakut eli Hoddeok


Ainekset:
2 1/2 dl vettä
20 g hiivaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
5 1/4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
 1dl pekaanipähkinöitä

Paistamiseen
öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi ja tarttua käsiin. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
   
Tee täyte taikinan kohoamisen aikana. Mittaa fariinisokeri ja kaneli kulhoon. Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin.
   
Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle alustalle. Muotoile taikina tangoksi jauhoja apuna käyttäen ja jaa se 12 palaan. Pyörittele paloista palloja. Litistä taikinapallo pöytää vasten noin 1 cm:n paksuiseksi. Laita keskelle noin 1 ruokalusikallinen täytettä. Nosta reunat yhteen niin, että taikinasta muodostuu jälleen pallomainen. Nipistä saumakohdat tiukasti kiinni. Paista paistinpannulla rasvassa noin 3 palloa kerrallaan. Paista taikinapalloja ensin toiselta puolelta hieman keskilämpöä kuumemmalla 1 minuutti. Käännä ja litistä palloja pannukakkumaisiksi lastan avulla. Paista jälleen 1 minuutti. Tämän jälkeen käännä pannukakkuja vielä kerran ja laita kansi päälle. Paista vielä 1 minuutti kannen alla. Alenna tarvittaessa lämpötilaa.

2 kommenttia:

  1. Näitä on minunkin pitänyt kokeilla jo pidemmmän aikaa :) Hyvän näköisiä! :)

    VastaaPoista