lauantai 6. elokuuta 2016

Mustaherukkamarenkia raparperilla


80 g tuoreita mustaherukoita
1 rkl vettä

2 ½ dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
4 munanvalkuaista huoneenlämpöisenä
1 tl sitruunanmehua
¼ tl suolaa

350 g raparperia kuorittuna
1 ½ dl sokeria
1 rkl sitruunanmehua
½ dl vettä
ripaus suolaa

2 dl kuohukermaa
¼ tl vaniljasokeria

Murskaa mustaherukat kattilassa ja lisää vesi. Anna seoksen kiehahtaa kevyesti ja paseeraa se. Jäähdytä.

Lämmitä uuni 90 asteeseen. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Vatkaa valkuaiset, sitruunanmehu ja suola kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella pienellä teholla. Nosta vatkaustehoa ja lisää sokeriseos vaahtoon vähitellen. Vatkaa seosta kunnes vaahto on tiukkaa. Lisää lopuksi joukkoon mustaherukkasose varovasti käännellen.

    Kaada marenki leivinpaperin päälle uunipellille ja muotoile se pyöreäksi. Paista marenkia noin 2½ tuntia. Jos marenki alkaa ruskistua, laske uuninlämpö 75 asteeseen. Anna marengin jäähtyä uunissa jälkilämmöllä.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori raparperia ja paloittele se uunivuokaan. Sekoita vesi, sokeria, sitruunanmehua ja ripaus suolaa keskenään ja kaada ne vuokaan. Kypsennä uunissa 10-12 minuuttia, kunnes raparperia on pehmeää. Valele raparpereja liemellä paiston aikana. Kun raparperit ovat valmiita, nosta ne jäähtymään.

Mausta kerma ja vatkaa se vaahdoksi. Laita vaahto marengin päälle ja asettele lopuksi vaahdon päälle raparperin palaset ja liemi. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti