Sitruuna-lakritsirosettileivos

Rosetit ovat vappuherkkuja, joita ei joka vuosi tule tehtyä. Tässä hieman uutta makua perinteisiin rosetteihin.


Taikina:
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 ½ dl maitoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl raastettua sitruunan kuorta

Paistamiseen:
n. ½ l rypsiöljyä

Täyte:
2 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
3 rkl sitruunan mehua
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 tl raakalakritsijauhetta

Pinnalle:
valkosuklaata
tomusokeria

Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa haarukalla munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola, maito, raastettu sitruunankuori ja lopuksi jauhot erissä siivilän läpi ja sekoittaen. Kaada öljyä pieneen kattilaan. Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Laita rosettirauta hetkeksi öljyyn kuumenemaan. Nosta ylös ja valuta ylimääräiset öljyt kattilaan. Kasta rauta taikinaan. Taikina tarttuu kiinni kuumaan rautaan. Älä upota rautaa kokonaan taikinaan. Nosta rauta sitten öljyyn paistumaan ja paista rosetti kellanruskeaksi. Nosta rauta öljystä ja irrota rosetti raudasta tarvittaessa veitsenkärjen avulla. Käännä rosetti toisinpäin ja anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperille. Anna rosettien jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, sokeri, lakritsijauhe, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Anna täytteen seistä jääkaapissa muutama tunti ja pursota sitä sitten rosettien uriin. Aseta kaksi täytettyä rosettia vastakkain ja koristele sulatetulla valkosuklaalla ja tomusokerilla.
 






Muok. 16.5.

Rosetit osallistuivat Leivontafoorumin huhtikuun haasteeseen ja sijoittuivat 3. palkintopallille. Tänään saapui postilaatikkoon nami-hiireltä ihana palkintopaketti. Tuntui, että itkuun purskahtaa, kun pakettia aukoi. Niin ihanuuksia se sisälsi :)


Kommentit

Lähetä kommentti