Kurpitsajuustokakku


Juustokakkutaikina:
160 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
80 g sokeria
40 g bulgarian jogurttia
½ rkl vehnäjauhoja
2 munaa
½ dl puolukoita

Kurpitsakakkutaikina:
1 dl rypsiöljyä
100 g fariinisokeria
1 muna
150 g kurpitsasosetta
65 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhe
1 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa

Kuorrutus:
60 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
1 rkl voita, huoneenlämpöistä
120 g pölysokeria
ripaus suolaa
1 tl maitoa

pekaanipähkinöitä

Juustokakkutaikina:

Vatkaa juusto ja sokeri hyvin, kermaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon jogurtti ja jauhot ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekaisen. Lisää munat yksi kerrallaan sekä puolukat, sekoita varoen. Älä ylivatkaa.

Kurpitsakakkutaikina:
Vatkaa öljy, fariinisokeri, kananmuna ja kurpitsasose tasaiseksi massaksi. Sekoita loput ainekset keskenään, lisää ne massaan ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.
 
 
Öljyä irtopohjavuoka. Päällystä vuoka ulkoseinistä ja –pohjasta foliolla (tämä estää veden pääsyn vuokaan). Levitä kurpitsakakkutaikinaa vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Kaada juustokakkutaikina vuokaan. Tiputtele kurpitsakakkutaikinan loppu isolla lusikalla vuokaan. Laita irtopohjavuoka uunivuokaan, jonka pohjalle laitetaan 2-3 cm kuumaa vettä. Paista kakkua 180 asteessa 65-75 minuuttia tai kunnes kakku on lähes kiinteä. Jos kakku meinaa paistua päältä liikaa, aseta alumiinifoliota päälle. Kun kakku on valmis, kytke uuni pois päältä ja raota uuninluukkua. Anna juustokakku seistä uunissa 1 tunti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita kakku jääkaappiin vähintään 6 tunniksi tai anna yön yli. Irrota kakkuvuoka.
   
Kuorrutus: Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi ja kermaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja suola. Vatkaa ensin pienellä nopeudella 30 sekuntia, sitten suuremmalla nopeudella, kunnes kuorrute on tasainen ja kermainen. Vatkaa joukkoon maitoa. Levitä kuorrute juustokakulle. Koristele pekaanipähkinöillä

Kurpitsasose:

Kaavi kurpitsan sisältä kurpitsan liha esim. jäätelökauhalla. Keitä kurpitsa kypsäksi pienessä määrässä vettä. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella.

Kurpitsa on erittäin märkä ainesosa. Kurpitsasose on hyvä valuttaa ennen taikinaan laittamista esim. kankaan läpi.

Osallistuin tällä kakulla Leivontafoorumin lokakuun haasteeseen ja voitin ihanan paketin papereita keittiöön. Kiitokset SAGA cook
 
 

Kommentit