lauantai 17. lokakuuta 2015

Västerbottenpiirakka


Pohja:

125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
 2 rkl vettä

Täyte:

4 dl raastettua Västerbotten-juustoa
3 munaa
3 dl kermaa
1/2 tl suolaa
1 ripaus chilijauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi voi ja jauhot rakeiseksi massaksi. Sekoita vesi joukkoon, älä vaivaa. Paina taikina irtopohjavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia. Vatkaa munat, kerma, suola ja chilijauhe sekaisin. Lisää juusto ja kaada seos pohjan päälle. Paista uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Anna piirakka jäähtyä hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti