sunnuntai 2. elokuuta 2015

Hernerisotto


200 g herneenpalkoja
1 nokare voita
2 dl risottoriisiä
2 rkl öljyä
1 kpl banaanisalottisipuli
1 dl valkoviintä
3 dl kasvislientä
¾ dl kuohukermaa
20 g parmesanjuustoraastetta

Herneenpalot avataan ja niistä otetaan herneet. Pannulle laitetaan pieni nokare voita ja herneet kuullotetaan voissa hetkisen.

Riisi ja öljy laitetaan kattilaan ja kuullotetaan hetki. Joukkoon lisätään hienoksi silputtu sipuli. Sipulin pehmennettyä joukkoon desi kasvislientä. Sekoitetaan koko ajan. Kun puolet nesteestä on haihtunut, lisätään viini ja desi lientä. Lisäile nestettä pikkuhiljaa. Kun riisi on kypsää, lisätään herneet, kerma ja juusto.

Risotto sopii hyvin friteerattujen kesäkurpitsasiivujen kera.

Lisää herkullisia ohjeita täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti