sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Pienet croissantit


2 dl maitoa
1,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiiva
100 g leivontamargariinia

Kaulintaan:
100 g leivontamargariinia

Voiteluun:
vettä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Lisää reilusti kädenlämpöiseen maitoon sokeri ja suola sekä jauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu ja lopuksi pehmeä margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä levy. Levitä pehmeä margariini levylle siten, että puolet levystä peittyy. Käännä toinen puoli päälle, painele reunat hyvin kiinni ja kauli alkukokoon. Kauli ja käännä taikinalevyä vielä muutaman kerran. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi . Jaa levyt 8 kolmion muotoiseen osaan. Kierrä palat leveämmästä päästä alkaen sarviksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.Voitele sarvet vedellä ja paista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
 

Ohjeita leivontaan löytyy myös Ideakeittiöstä

2 kommenttia:

  1. Vehnälakkolainen himoitsee ja oli ihan kuolaten pakko tulla tutkailemaan reseptiä. Iloista sunnuntaita!

    VastaaPoista