lauantai 21. helmikuuta 2015

Omena-päärynäpiiras ja vaniljakastike


Pohja:
150 g leivontamargariinia
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2½ dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 omenaa
4 päärynää

Muruseos:
50 g leivontamargariinia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl kaurahiutaleita


 Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita sulatetun margariinin joukkoon muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa kuoritut omenat ja päärynät lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä hedelmälohkojen päälle. Paista uunin alatasolla 25-30 minuuttia.


 Vaniljakastike:
4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa kylminä keskenään maito, muna ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Ota kattila pois levyltä, jäähdytä ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti