maanantai 2. kesäkuuta 2014

Suklaakakkupohja (hyvää ihan sellaisenaankin)





1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
150 g voita, huoneenlämpöistä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
130 g luonnonjogurttia
100 g tummaa suklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja mantelijauhota 17 cm irtopohjavuoka. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi vuorotellen jogurtin kanssa taikinaan ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskiosassa n. 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti