Salmiakkinen vadelmasorbetti

Kesän parasta jäätelöä/sorbettia pääset äänestämään Ruoka.fi-sivustolla, jossa minunkin luomukseni kilpailee :D Linkki äänestykseen tässä.


4-6 annosta

1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vettä
400 g vadelmia
2 rkl limemehua
1½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
12 g salmiakkijauhetta
2 munanvalkuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa. Lisää vadelmat ja kiehauta hetki. Paseeraa seos kulhoon ja lisää joukkoon glukoosisiirappi, limemehu ja salmiakkijauhe.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita vadelmaseoksen joukkoon. Pane massa vuokaan ja pakasta vähintään viisi tuntia. Sekoita seosta muutaman kerran pakastumisen aikana.

Kommentit

  1. Voi, nam..hyvää. Minkälaista salmiakkijauhoa laitoit tähän?

    VastaaPoista
  2. Kiitti tiedosta, pitääkin kattella karkkihyllyt tarkkaan :)

    VastaaPoista
  3. Jos tykkääminen facebuukissa riitti äänestämiseksi niin sitten on homma hoidettu :) Oikein hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://ruoka.fi/ruokajutut/dansukker/aanesta-suomen-makein-jaatelo tuolta pääsee äänestään :D

      Poista

Lähetä kommentti