Suklainen paholaiskakku

Kakku, joka vie sydämen :D



Pohja:
100 g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kaakaojauhetta sekoitettuna 0,75 dl:aan kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 dl ranskankermaa
50 g valkoista suklaata rouhittuna
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrutus:
2 dl sokeria
vajaa 1 dl vettä
1 valkuainen
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon jäähtynyt kaakaoseos, jauhot, joihin sooda on sekoitettu, ranskankerma sekä suklaarouheet. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun (mantelijauhetta ja pähkinärouhetta) vuokaan ja paista 185 asteessa 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja kumoa se sitten pois vuoasta.

Tee kuorrutus: mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna hitaasti sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja jatka keittämistä, kunnes sokeri hyytyy pisaraksi tipautettaessa kylmään veteen. Ota kattila liedeltä. Vatkaa valkuainen vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja kuuma sokeriliemi voimakkaasti vatkaten. Vatkaa, kunnes kuorrutus jäähtyy. Kaada kuorrutus kakun päälle.



Kommentit

  1. Eikä, ei tämmösiä saa näyttää;))On kyllä herkullisen näkönen, nami nam..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Tällä pääsee joulukilot sopivasti alulle :D

      Poista

Lähetä kommentti