Pekaanipähkinäpiirakka

Tekipä mieli jotain herkullista, mutta laiskotti. Ei oikein leipominen huvittanut, joten onneksi kaupan pakastetiskistä löytyy valmistaikinoita joka lähtöön. Ajattelin, että Myllyn Parhaan Kauramurotaikina olisi tähän piirakkaan parasta enkä kyllä erehtynyt. Piirakan täytteen tein mukaillen Kotihippi ja leipurin reseptiä.

Täyte:
200 g pekaanipähkinöitä
3 munaa
50 g nestemäistä margariinia
2 dl muscovadosokeria
1 dl vaahterasiirappia
½ dl kermaa
muutama tippa rommiesanssia

Sekoita kananmunat, margariini, sokeri, siirappi, kerma ja esanssi kevyesti vispaten. Lisää pähkinät ja kaada seos vuokaan painellun piirakkapohjan päälle. Laita vuoka uuniin ja paista noin 40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Puolessa välissä kannattaa heittää vaikka leivinpaperi päälle, jotta pinta ei tummu liikaa.

Kommentit