Banaanimunkit


Taikina:
50 g voita
1 dl Gluteeniton Pullajauhoseos
3 dl Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
1/4 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tlsuolaa
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
1  banaani muusattuna
1 kananmunaa

Paistamiseen
rypsiöljyä

Päälle
pähkinävoita
rouhittuja suolapähkinöitä 


Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jogurtti, muusattu banaani, voisula ja muna. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kuumenna öljy kattilassa 170–180 asteiseksi. Testaa kuumuutta pienellä määrällä taikinaa. Jos taikina muuttuu kullanruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa. Pyörittele taikinasta kahdella lusikalla nokareita. Laske muutama nokare kerrallaan varovasti kuumaan öljyyn. Paista munkkeja kauniin värisiksi, 2–3 minuuttia per puoli. Valuta ne talouspaperin päällä. Päällystä valmiit banaanimunkit pähkinävoilla ja rouhituilla suolapähkinöillä.

Kommentit